O meni

Sem poročena in mati dveh odraslih hčera. V njuni starosti sem sprostitev našla v plesu, vodenih vadbah aerobike in ročnih spretnostih (risanju, izdelavi nakita, modeliranju, ). Danes sem to nadomestila s potovanji, ljubiteljskim fotografiranjem, urbanim vrtičkanjem in pisanjem popotniškega bloga www.nastja.com, ki je začel nastajati že leta 1997. Po izobrazbi sem univ. dipl. ekonomistka (področje marketinga). Pisanje bloga mi predstavlja način izražanja, piljenje pisne komunikacije, priložnost ustvarjanja zgodb, pa seveda priložnost, da delim in širim popotniške informacije, s katerim upam, da tudo malce pomagam pri odločanju "kam na potep".

Z družino smo do sedaj obiskali 37 držav (mest še nisem uspela prešteti), od daljših poletnih potovanj pa smo največ prevozili 6.700 km v 21 dneh (ZDA 2015). Če bi se morala opredeliti kakšna popotnica sem, potem lahko rečem, da sem najprej strastna ljubiteljica narave. Rada planinarim, kolesarim - čas pa si vzamem tudi za kakšno smučanje.  Ko smo se leta 2015 preselili v novo hišo, sem svoje veselje našla tudi v (urbanem) vrtičkanju in skrbi za urejen dom.

Ko razmišljam kateri življenjski moto je tisti pravi zame,
bi lahko rekla:

 

"Sanjaj, načrtuj, raziskuj in odkrivaj. Poišči pravo pot ali pa jo naredi." 


To so besede, ki me navdihujejo in usmerjajo k zastavljenim ciljem, pa naj bo to na službenem ali osebnem nivoju. Všeč mi je tudi tale norveški pregovor: "Only those who wander, find new paths”. In brez dvoma smo jih v vseh teh letih od l.1997 odkrili veliko, za kar se zahvaljujem družini, predvsem pa možu, ki je v teh letih prevozil nešteto kilometrov, poskrbel za vso potrebno tehnično podporo na poti in vedno racionalno pristopil k izvedbi začrtanega potovanja oz. ciljnih točk postankov, za katere običajno jaz iščem informacije in pripravim nek prvi grobi načrt poti.

 

Popotniški blog: www.nastja.com 
Instragram: https://www.instagram.com/mojcapavlisic/
Facebook: https://www.facebook.com/mojca.pavlisic

img: 
Poroka, avgust 2003
Poroka, avgust 2003
Nastja - 2 leti??? ...morda malce več....
O meni
O meni
O meni
O meni
O meni
O meni
O meni
O meni
Foto: Artkontakt (Stane Jeršič)