Safari po Tanzaniji in razvajanje na rajskem Zanzibarju, 14.-30 avgust 2018

 

UVODNA BESEDA

Pred branjem vabim k ogledu videa (3min 57 sek). Vkolikor pride do težav pri ogledu videa na tej strani, kliknite - tukaj: https://www.youtube.com/watch?v=FONlxAhoypc&feature=youtu.be

 

Afrika za nas ni povsem nova destinacija, saj smo jo pred leti delno že "okusili" z obiskom Tunizije in Djerbe. Če je šlo takrat za obisk tipičnega hotelskega resorta z vsem udobjem, kot je "primeren" za evropskega turista, potem je "safari trip" po Tanzaniji vsekakor nekaj edinstvenega in terja nekaj kompromisov (vrste namestitev, čistoča, občasni izpadi elektrike in redukcija vode,...) .

Vsekakor pa gre za doživetje s tistim pravim utripom divjine, spoznavanje avtentičnega afriškega okolja, raznolikosti pokrajin, ljudi, njihove kulture, zgodovine, tradicije, navad in preprostega bivalnega okolja, v katerem živijo.

Tokrat smo potovali skupaj s prijatelji, ki se jim na tem mestu zahvaljujem za prijetno družbo, dobro voljo, podporo in vse zabavne trenutke na poti. 

Zapiski spodaj in fotografije naj nas vedno spominjajo na to nepozabno potovanje, vsem ostalim,ki spremljate moj blog pa upam, da je dovolj informativen, slikoven in uporaben, če se odločite za potovanje, kot smo ga doživeli sami.

 

KOMU POTOVANJE ODSVETUJEM?

Potovanje odsvetujem tistim: 

  • ki ne marajo vožnje po slabih mestnih in izvenmestnih cestah in poteh safarija (slabost, poskakovanje na sedežih), 
  • ki so obsedeni s čistočo in jih moti umazanija na vsakem koraku (prah), 
  • ki težko sprejmejo neodzivnost in počasnost lokalnih uslug,  
  • ki še nikoli niso ali niso ljubitelji kampiranja (spanje v šotorih, sanitarije svojstvenega minimuma)  
  • ki imajo prevelika pričakovanja nad kvaliteto hotelske namestitve (nedelujoč tuš, neudobne vzmetnice, hrup s ceste, jutranje bujenje z molitvijo muslimanov, zajtrki brez nam ljubih jedi, ...) ,
  • ki niso pripravljeni na vremenske spremembe (sonce, veter, mraz) 
  • oziroma vsem, ki želijo imeti vse tekoče organizirano, urejeno in po njihovih pričakovanjih. 

Z razlogom so nas naučili prvih lokalnih besed: "Hakuna matata! - No problem!... in "Pola, pola! ' - Počasi, počasi!.  Če lokalne posebnosti sprejmeš s potrebno mero tolerance, je v splošnem potovanje po Tanzaniji nadvse zanimivo, edinstveno in nepozabno.

Sami vedno potujemo v lastni režiji, tokrat moram priznati, da je bilo več kot potrebno, da se odločimo za organizirano potovanje za zaključeno skupino 8-potnikov. Vendarle je bilo vpletenih kar nekaj ljudi, ki jih je bilo potrebno usmerjati in nadzirati (šoferji iz letališča v hotel in obratno, usposobljen voznik, kuhar in postavljači šotorov na safari-ju, lokalni angleško govoreči vodič v mestu Arusha in Stone Town). Vmes je prišlo še do spremembe notranjega leta. za nas so poskrbeli v slovenski agenciji Ravbar Potovanja, v Tanzaniji pa lokalna agencija Pure Afro Travel, ki jo vodi Slovenka Vesna, živeča in poročena v Tanzaniji.

V nadaljevanju potopis po dnevih z izbranimi fotografijami in video posnetki (skupaj smo naredilicca 3.800 fotografij in posnetkov; 2x fotoaparat /Nikon in Olympus + dron posnetki).