Kriminalni roman: Skrivnostno izginotje (Darja Hočevar); avg2013

Moje poletno branje, ki mi je prišlo pod roke povsem po naključju. Zgodba se odvija na srednji šoli, kjer mlada učiteljica želi odviti skrivnostni klobčič izginotja svoje prijateljice, ki jo je zamenjala na delovnem mestu učiteljice francoščine. Dolgotrajno iskanje in splet novih prijateljskih vezi, v katere sprva tudi podvomi, jo pripelje v kruto odkritje.

Knjiga je enostavno zapisana, dogaja se v domačih krajih, za katere nisem povsem prepričana, ali si jih je avtorica tudi izmislila ali res obstajajo. Skratka, na nek način dovolj "napeto" napisan roman slovenske avtorice, ki je (po podatkih o izposoji v splošnih knjižnicah), leta 2011 s skoraj 13.000 izposoj dosegla 14. mesto med najbolj branimi domačimi avtorji.

Opomba:

To je moja prva prebrana e-knjiga. Moram priznati, da mi je branje klasične knjige vedno predstavljal nenadomestljiv način prebiranja "pisane besede". Ob uporabi Kindla pa sem svoje mišljenje spremenila. Čeprav ti ne nudi barvnega tiska, tistega edistvenega občutka ob dotiku papirja, listanja ter debeline knjige, predstavlja praktičen bralnik. Je lahek, ima neobremenilen zaslon za oči, nastaviš si lahko velikost črk, ti pri nadaljevanju avtomatsko odre zadnjo stran ali pa si sam nastaviš pozicijo, kje si zaključil. Pa verjetno nudi še mnogo več, samo tega še nisem ugotovila :-.

 

Moja ocena (od 1 do 5): 4