Egipt za čas jesenskih počitnic (Sharm El Sheikh in okolica); 27.10.-2.11.2019

Jesenski čas nam je (bil) letos že tako naklonjen z lepimi sončnimi dnevi in zakaj si ga ne bi podaljšali še za nekaj pravih sončnih dni s plavanjem v morju. Poletna Norveška nam je širokosrčno ponudila najboljše vremenske razmere in obilo možnosti za aktivno odkrivanje osupljivih lepot norveške narave. Pa vendar prija tudi malce lenarjenja pod toplim soncem, plavanje v morju in se prepustiti vodenim ogledom na izbranih izletih.

Odločitev za Egipt je prišla kot sklep po hitrem pregledu turističnih ponudb ob ključnem pogoju, da se na izhodiščno letališče tokrat ne vozimo v sosednje države. Ponudba Kompas Holidays (hotel + letalo) je bila sprejemljiva:

  • Termin: 27.10. - 2.11.2019
  • Izbran hotel: Sharm Resort Hotel (ki se s ponudbo in prostorskimi kapacitetami povezuje s hotelom Sharm Plaza)
  • Letalski prevoznik: Fly Egypt (Ljubljana - Sharm el Sheik)
  • Viza za vstop v Egipt: naj bi bila obvezna, vendar mi jo na letališču nismo plačali (za Sharm el Sheik neobvezna), se pa potrebuje v kolikor se odločite za izlete na daljše destinacije iz Sharm el Sheik oz. če potujete v Kairo ali Luxor. Priporočam, da se o tem predhodno posvetujete v agenciji. 
  • SLO predstavnik na lokaciji hotela: DA, v okviru turistične agencije ETI potovanja d.o.o. (https://www.etipotovanja.si/)
  • Koristne informacije: https://www.etipotovanja.si/pocitnice-v-egiptu/koristne-informacije/
  • DODATNI IZLETI & DOŽIVETJAIzleti se gibljejo po sprejemljivi ceni, najdražji pa so seveda tisti z letalom v Kairo, Petra, Jeruzalem. Po sestanku s slovensko predstavnico smo se odločili za 3 vodene izlete (lokalni vodiči !!) in dva izhoda iz hotela v lastni režiji, ko smo šli obiskat večerni Soho in Naama Bay.

    Več v nadaljevanju.