Galicija s pridihom Portugalske (Porto) ; 16.-23.julij 2018

 

Ko poklepetaš s prijatelji ob 20 let starem Portovcu in obujaš spomine na skupno potovanje v letu 1998 (cilj Expo98, Lizbona), ni za nas prav nič nenavadno, da v naslednjih dneh že preverjamo ponudbo letalskih kart, najdemo primerni termin in se odločimo za ciljno destinacijo - GALICIJO na skrajno SZ delu Španije.

Mene je prepričala in bi se v prihodnje z veseljem in brez pretiranega razmišljanja ponovno vrnila. Ob razmeroma nizkem (sprejemljivem) budgetu smo videli veliko, nekako pa sem dobila občutek, da nas tu ravno ne "ožemajo" preveč za denar (parkiranje, vstopnine za ogled lokalnih znamenitosti, ponekod pravi kulinarični užitki za malo denarja in ob velikih porcijah...). Če bi čas dopuščal, bi skočila še na otoke (z ladjico iz pristanišča Vigo na Illas Cies), preiskusila kakšno pohodniško pot (kot jo na tisoče "camino" pohodnikov), našla nadomestilo mrzlemu Atlantskemu oceanu, odkrivala skrite kotičke galicijske obale po zahodni in severni strani, in verjetno še kaj več ... 

 

Zemljevid pohodniških poti (Jakobova pot oz. El Camino de Santiago).

 

 

 

 

 

 

 

 

POVZETEK POTI:

 • Termin: 16.7.-23.7.2018 
 • Letalo: Rynair (Bologna - Vigo) 
 • Rent-a-car: Avis (Renault Clio);prevzem na letališču Vigo
 • Prevoženih: 1.542 km (v smeri urinega kazalca: Vigo - Pontevedro - Paseo Pedras Negras - Santiago de Compostella - Castro de Baroña - Cascada de Ezaro - Cape Finisterre - A Coruna - As Catedras Beach - Cabo Burela - Punta de Fucino do Porco - Las Medulas - Ourense - Verin - prečkanje špansko portugalske meje do mesta Porto - Viana do Castelo - Castro de Santa Traga - povratek v Vigo. 
 • TOP3 znamenitosti glede na videno in doživeto:

  Paseo Pedras Negras

  Santiago de Compostella - katedrala:

  Santiago de Compostella -  La Ciudad de la Cultura de Galicia)
   
  As Catedrais Beach (ob oseki !!!)