03.07.2010: Trzin-Črnomelj II. (102km, vendar tokrat ne preko Kočevskih gozdov :-))

Sobota, 4.7., odhod ob 7h iz Trzina, vendar bi se splačalo iti že ob 6h, saj je kmalu (že pred 8h) bilo čutiti toplo ozračje. V vseh nadaljnjih urah je pasje pripekalo. Ne vem, če sem že kdaj popila toliko vode in med potjo pojedla energetskih tablic in bonbonov (hvala Mika !!). Vendar so mi očitno pomagale do cca 4/5 poti.

Dobro me je zdelal skoraj 6 km vzpon do vrha Brezovica pri Črmošnjicah (543 m.n.v.), kjer me je malo pred vrhom dobro zvilo. Vas je v peklenski vročini že kdaj zeblo in se vam je po telesu naježila koža ? Nujen je bil postanek v senci in malce okrepčila....potem pa še tistih cca 20 km do cilja, ki ga tudi ni bilo konec. Posledice niso bile zanemarljive (boleča kolena in stegna), vendar začuda zelo kratkotrajne. Naslednji dan je bilo vse OK. Morda pa je pomagala tista Markotova "žavbica" za razbolele mišice po telesni aktivnosti :-))

Ta dan sva z Markotom srečala ogromno kolesarjev, ki so gonili v skupinah. Eni iz Škofje loke v Podzemelj, drugi iz Kamnika v Vinico, tretji pa ne vem...individualno ali pa tudi nekaj podobnega....