Prosti čas

V starosti 12 let sem začutila v sebi ustvarjalno žilico in v roke sem vzela marsikaj. Vse se je začelo z risanjem, ko sem v osnovnošolskem obdobju risala kadarkoli je bila priložnost in kamorkoli - na papir, s kredami po asfaltu, na prve liste zvezkov in spominskih knjig mojih sošolk ipd..

V kasnejših letih sem podlago za risanje (papir) zamenjala s steklom, steno in tkanino

Že kot deklica sem rada vzela v roke gobelin ter pletilke in volno in še danes se spominjam svojega prvega brezrokavnika, ki sem ga spletla pri 12-ih letih. Prav smešno se mi zdi, ko pomislim, da sem se pri starosti 10-13 let ubadala s pletilkami in gobelini, danes pa se otroci rokujejo z mobilci, ipadi, računalniki in komaj vejo, kaj so to pletilke.

V času študija mi je oče kupil pletilni stroj in z neka urami inštrukcij na domu sem se naučila tudi strojnega pletenja in k svoji študentski žepnini dodala še izkupiček od prodaje volnenih nogavic. Še danes se nasmejem temu. 

Izdelava nakita iz Swarovski kristalov, fimo mase ali drugih materialov mi tudi predstavlja prav posebno veselje. Rezultat tega ustvarjanja je nenazadnje tudi zelo praktičen kot darilo oz. za lastno uporabo. Smešno, po kakšnih cenah prodajajo "bižuterijo", ker je vse skupaj dokaj preprosto izdelano. 

V letu 2009 sem se navdušila nad izdelavo mozaika. Za test sem začela z manjšim, nadaljevala pa z večjim - keramičnim mozaikom na steklo. Je kar nekaj truda, vendar se mi zdi super.

Pastelne barvice sem prvič preiskusila decembra 2009 in ugotovila, da je to povsem druga tehnika risanja, saj omogočajo te barvice čudovite načine senčenja in barvnih odtenkov.

V začetku leta 2010 sem se odločila da se preiskusim tudi v grafičnem oblikovanju. Vpisala sem se v kreativno šolo oblikovanja in grafičnega designa - 3 tečaji + 2 seminarja (Adobe In Design, Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Vizualne komunikacije in Uvod v računalniško grafiko). Še malo samoučenja preko on-line Tutorial-ov, in nekako mi uspevajo tudi prve izvedbe grafičnega oblikovanja (oglasne pasice, letaki, obdelava slik...).

Konec leta 2013 sem si nabavila akrilne barve. Prvi primerki slikanja na platnu so mi nekako kar dobro uspeli, vendar bi bil tečaj vsekakor dobrodošel.