Roman: Thurstonov dom (Danielle Steel; julij 2014)

Zanimivo počitniško branje. Govori o ameriški družini, ki je obogatela z zasebnimi rudniki srebra. Po smrti očeta le-te prevzame v upravljanje sin Jeremiah.

Po prezgodnji smrti žene, Jeremiah na eni od poslovnih poti šele nekaj let kasneje spozna lepotico (hčerko svojega poslovnega partnerja), ki se sprva ujameta, vendar kaj kmalu spozna, da ji je le do ugodja, zabav in lepih oblek. Na njegovo prigovarjanje mu le rodi enega in edinega otroka - hčerko Sabrino, vendar ju zapusti, saj zbeži z ljubimcem v Evropo. Jeremiah Sabrino vzgaja sam in med očetom in hčerko se razvije posebna vez. Kaj kmalu začne Sabrina kazati tudi podjetniško žilico. Po izgubi očeta Sabrina osupne može v rudnikih s tem, da prevzame vodenje rudnikov v svoje roke in kljub zelo težkemu začetku, ji uspe - čeprav za ceno zasebnega življenja.

Pa vendar se ponudi prilika tudi za ljubezen, ki jo privede do tega, da si ustvari svojo družino. Veliko dramatičnih dogodkov se še zvrsti in do konca , seveda srečnega zaključka, je veselje brati... Priporočam !!